Téli gumi

Téli gumi hólánccal

Itt van a hideg idő, ismét eljött a gumicsere ideje! Fontos, hogy ne halogassunk, mert akkor saját magunkkal fogunk kitolni. Téli gumik a Gumidirekten szép számban találhatóak és az árúk is igazán kedvező, ezért kényelmesen lehet rendelni az interneten keresztül. A legtöbb autós tisztában van vele, hogy a 7 fok, azt a kritikus pontot jelenti, amikor már érezhetően csökkeni fog a nyári gumi tapadása.

Ilyenkor már valóban veszélyessé válhat a vezetés, ezért inkább váltsunk télire! A nyári gumi anyaga túlságosan meg fog keményedni, ezért nem tud úgy tapadni az úthoz, mert kifejezetten a magas hőmérséklethez lett tervezve. Nyáron az aszfalt felmelegszik, ezért nem szabad túlságosan meglágyulnia. Viszont télen pont erre van szükség. Arra az optimális halmazállapotra, ami kiváló tapadást biztosít, még a jeges, havas utakon is. Nem árt tisztában lenni a téli gumin feltűntetett jelzésekkel.

Olvasd Tovább »

Téli gumi

Téli gumi

Közeledik a hideg időszak és így ennek megfelelően meg kell vásárolni a téli autógumikat is, ha biztonságosan szeretnénk közlekedni. Mindig a vezetési stílusunknak megfelelően válasszuk ki azt, hogy melyik autógumi lenne a legmegfelelőbb a számunkra. A gumi legyen mindig minőségi, hiszen hosszútávon nagy megterhelés éri az autót. A jó téli gumi segítségével könnyebben irányíthatóbbá válik az autó és jobban úton marad, legyen szó havas, jeges vagy latyakos útról. A téli gumi garnitúra szerkezete sokkal puhább így a mintázata is teljesen más, mint a nyári változatok esetében.
Olvasd Tovább »

Téligumi

Téligumi

Ahhoz, hogy biztonságosan közlekedhessen egy gépkocsi az utakon, fontos, hogy jó műszaki állapotban legyen, amit az időszakos ellenőrzéseknek köszönhetően, figyelemmel tudunk kísérni. Ugyancsak rendkívül fontos, hogy amikor havazást jeleznek, legyünk felkészültek, vagy, ha nem szereztük be időben a téli gumit, akkor sürgősen rendeljük meg a webáruházból, mert a Gumibomba „polcain” biztosan megtaláljuk a megfelelő méretet. Egy figyelmes, elővigyázatos sofőr már időben beszerzi a megfelelő gumikat, ugyanis tudja, hogy a biztonságos közlekedés nagymértékben függ ettől.

Olvasd Tovább »