Autóvezetés

Az autó ideális választás.

Az autó ideális választás.

A legtöbb városi ember életében eljön a pillanat, amikor családi, munka vagy egyéb körülmények miatt a tömegközlekedés már nem kielégítő megoldás. Az autó ilyenkor jön képbe. Egy autó kezeléséhez és vezetéséhez B kategóriás jogosítvány szükséges, melynek megszerzéséhez szükséges egy KRESZ vizsga, egy elsősegély és egy forgalmi vizsga.

Ezen vizsgák előtt, a tanfolyamokon elsajátíthatjuk az autó kezelésének alapjait, valamint a közlekedéshez szükséges szabályok ismeretét. Az autós közlekedést szigorú szabályrendszerek kötik meg. Csak úgy nem száguldozhatunk az utakon. Lámpák és táblák, valamint terelővonalak irányítanak minket. Ezen szabályok ismerete mellett elkezdhetünk gyakorolni a forgalomban. Olvasd Tovább »

Az autópálya-matrica ma már nem is matrica

Az autópálya-matrica ma már nem is matrica

Alapvetően elmondhatjuk, hogy az autópálya matrica árak az előző évhez képest szinte semmit nem változtak. Ez jó hír, s bárcsak a többi szolgáltatást illetően is igaz lenne. Persze jó hírnek mondató az is, hogy az elektronikus díjrendszer bevezetését követően a megtett úttal arányos lett a fizetés is, ezen azonban még van mit csiszolni! Számtalan kategóriával találkozhatnak majd a teherszállító járművek tulajdonosak, s a díjak természetesen nem egységesek az egyes kategóriákat illetően. A legnagyobb változás a b2 kategóriát érinti, ahol az elektronikus díjfizető rendszer nem lép életbe. Olvasd Tovább »

Fékmester olajszűrő webáruház

Fékmester olajszűrő webáruház

Az autók több különböző alkatrészből épülnek fel. Ezek az alkatrészek elengedhetetlenek az autók működéséhez, hiszen bármelyik is károsodik, azonnali cserére van szükség. A Fékmester olajszűrő webáruház kiváló szűrőket kínál az emberek számára. Az olajszűrő feladata, hogy megakadályozza a motorolaj minőségi romlását, ami a mechanikus szennyeződések miatt következhet be. Leggyakrabban a főáramú szűrőket alkalmazzák az autókban, hiszen ezen az egész olajmennyiség áthalad, majd ezután kerül a kenendő helyekre. Olvasd Tovább »

Külföldön az e-útdíj fizetés zökkenőmentesen működik

Külföldön az e-útdíj fizetés zökkenőmentesen működik

Senkit nem lep meg, hogy az országok az úthasználatokból szeretnének valamilyen fajta bevételre szert tenni. Ez természetesen nem csak nálunk van így, mert nemzetközi tendenciáról beszélhetünk, az azonban kétségtelen, hogy itthon is nagy sokkot okozott a rendszer híre. Ezen a sokkon persze már túl vannak a legkülönfélébb fuvarozó cégek, azonban a következmények még nem bontakoztak ki teljes mértékben. Sok szakértő ért egyet azzal, hogy az elképzeléssel alapvetően nincsenek nagy gondok, ugyanis kiszámítható és fizethető terhek mellett az e-útdíj rendszer jól működhet. A problémák azonban akkor keletkeznek, amikor a felépítéssel és bevezetéssel kapcsolatos teendők teljesen logikátlanul történnek. Olvasd Tovább »