Járművezetés

A gépkezelői tanfolyam haszna

A gépkezelői tanfolyam haszna

Mit is kell tennünk akkor, ha szeretnénk nagy munkagépekkel dolgozni és kipróbálnánk magunkat egy ilyen munkakörben? Első lépésben fontos, hogy részt vegyünk a gépkezelői tanfolyam óráin.

Egy ilyen tanfolyam alkalmával aztán elsajátíthatjuk azokat a szükséges szaktudásokat, amelyeket majd a későbbi munkák során gyakorlatba kell ültetni. Megtanulhatjuk, hogy miként kell bánni olyan modern munkagépekkel, mint az univerzális traktoralapú munkagép, gumikerekes és lánctalpas kotrók. Olvasd Tovább »

Járművezetés jogosítvánnyal

Járművezetés jogosítvánnyal

Emlékszünk még a régi járművekre és autókra, amelyeket szinte lehetetlen volt normálisan kezelni? Nos, mára már rendkívüli mértékben javultak a járművezetési adottságok és a kocsik kezelése is jóval egyszerűbb lett. A járművezetést manapság már jogosítványokhoz kötik. Ezekből rengeteg különböző létezik és a járműveket is külön kategóriákba sorolják.

Általában minden kategóriához külön jogosítvány szükséges. A B kategóriás jogosítvány a legalapabb, amely 3500 kg össztömeget nem meghaladó járművekre és 50 köbcentis motorok vezetését engedélyezi. Ezen kívül aztán van még 250, 500 köbcentis motorra külön jogosítvány, pótkocsis teherautóra, stb. Ezeket külön betűkkel és számokkal illetik, például A1 vagy C kategóriás jogosítvány.

Olvasd Tovább »