A használt motorral is vigyázni kell

használt motor
használt motor
Használt motor

A hétágra sütő nap és a jó időjárás előcsalogatja a motorosakat az „odúikból”. A nyár az év legjobb időszaka arra, hogy felpattanjunk a motorunk nyergébe, gázt adjunk és nekivágjunk az országútnak, elfeledve minden gondunkat és bajunkat. Ebben az évszakban pontosan az imént említett tény miatt nem ritka, ha sokkal több motorkerékpárt észlelnek az utakon, mint autót. Teljesen mindegy, hogy használt motor van-e a tulajdonunkban, esetleg egy újjal villogunk, vitathatatlan tény, hogy a kétkerékkel való közlekedés sokkal szórakoztatóbb, mint a hagyományos, négykerén való utazás.

Mi ebben a rövidke cikkben utánajártunk a miérteknek! Nos, vannak olyan személyek, akik csak és kizárólag gyakorlati okokból vásárolnak kerékpárt maguknak: a vágyuk nem más, mint eljutni A pontból B-be. Ezen kívül a használt motorral is könnyű elevickélni a nagyobb forgalomban, nem nehéz a parkolása, emellett pedig nem is foglal sok helyet sem az utakon, sem a garázsban. A gyakorlati elveket preferálók szerint pedig sokkal olcsóbb megvenni és fenntartani egy motort, mint egy autót. A szóban forgó közlekedés rajongótábora azonban rengeteg olyan lelket számlál, akik a motorozás adta szabadságvágy miatt pattannak fel nap, mint nap a gépjárművük nyergébe.

Bármi is legyen az oka a döntésének, jó, ha valamit figyelembe vesz. A tapasztalat már nem egyszer igazolta, hogy a motorral való közlekedés roppant veszélyes. Bizony, szomorú, de igaz, hogy sokkal több halálos baleset történik a motorkerékpározók körében, mint az autósok között. Ennek az egyik legalapvetőbb oka, hogy a motorok nagyon kevés védelmet nyújtanak, hiszen –mint az autók esetében- nem rendelkeznek védő, biztonságot adó vázzal, így az utas sokkal jobban ki van téve a lehetséges sérüléseknek. Sőt, az említett gépjárművek esetében nem beszélhetünk biztonsági övről vagy az életmentő légzsákról sem.

Sajnos éppen a már említett végtelen szabadságvágyban feledkezünk meg a leginkább a biztonságról, és még több gázt adva nem figyelünk a balesetveszélyre. Mit lehet tenni ennek elkerülése érdekében? Nos, ha használt motor van a tulajdonunkban, fokozottan kell figyelni az alkatrészek helyes működésére. A motor teljes ismerete nélkül senki ne vágjon neki hosszabb utaknak! A motorkerékpár tudatosságot igényel, és megfontolt viselkedést. Fő az óvatosság! A saját és mások biztonsága érdekében tartsuk be a közlekedés szabályait, és mindig mérlegeljünk, mielőtt vakmerősködésre szánnánk magunkat. Abban az esetben viszont, ha úgy érezzük, teljes mértékben a helyzet magaslatán vagyunk, nyugodtan kiélvezhetjük a használt motorral való utazás minden percét!

Print Friendly, PDF & Email

Author: admin