A külföldi autókölcsönzés lehetséges buktatói

autókölcsönzés
autókölcsönzés
Autókölcsönzés

Végre itt a nyár! Az évszak, amire mindnyájan vártunk. Az évszak, amikor nincsenek lehetetlenek. Az a néhány értékes nap, amikor a munka mókuskerekéből kilépve kicsit kiengedhetjük a fáradt gőzt. Nyáron a legtöbb család nyaralni megy, ki-ki az igényei és a pénztárcája kapacitásának a függvényében. Vannak olyan személyek, akik inkább a hazai kiránduló helyeket részesítik előnyben, mondván, így legalább kényelmesen utazhatnak a saját autójukkal, de olyan turisták is akadnak szép számmal, akik repjegyet vásárolnak és külföldre utaznak.

Abban az esetben, ha Ön az utóbbi kategóriába tartozik, és már azon keseregne, „elesik” a komfortos saját autó nyújtotta lehetőségektől, ne csüggedjen, jó hírünk van: az autókölcsönzés olyan kényelmi megoldást kínál, amiért valóban hálásak lehetünk. Bizony, nincs is annál fantasztikusabb, mint amikor a repülőgépből kilépve beülhetünk az általunk választott járműbe, és valóban oda mehetünk –és akkor-, ahova csak akarunk! Ez, kedves olvasó, maga a szabadság! Az igazság viszont az, hogy léteznek olyan buktatók is a külföldi autókölcsönzéssel kapcsolatban, amire érdemes felkészülni, nehogy a végén tönkremenjen a rég várt nyaralás egy roppant bosszantó, bár triviális dolog miatt. Először is gondolkodjon el azon, valóban szüksége van-e az autókölcsönzésre? Mi az, ami indokolttá teszi a külföldi bérlést?

Nos, elsősorban a meglátogatni kívánt helyek közötti távolság, a vakáció hossza, az ország tömegközlekedési lehetőségei és persze az árak – egyes országokban olyan drága a reptéri transzferbusz és maga a tömegközlekedés, hogy az autókölcsönzés költsége valóságos ajándéknak hat az egyéb árak mellett. Ami feltétlenül kelleni a fog az autókölcsönzéshez, az a jogosítványunk, a személyink és a dombornyomott kártya. Ez utóbbi teljesen mindegy, hogy hitel- vagy betéti kártya, a lényeg, hogy ne csupán elektronikus legyen, hanem a már említett dombor-típusú. Ha még odahaza a netet böngészgetve azt latolgatjuk, melyik cég szolgáltatását vegyük igénybe, ne ijedjünk meg a nagyobb márkanevektől, sőt. Az elismert brandak bár többe kerülhetnek, mégis csak ez esetben garantált a bérelt autó minősége – ezáltal pedig, nem utolsó sorban, a mi biztonságunk is.

Az egyik legnagyobb buktató, amit a kölcsönző cégek előszeretettel játszanak ki, az a tele-tank esete. A felállás a következő: a cég tele tankkal nyújtja át a bérlőnek az autót, amit természetesen fel is számol a megkötött szerződés árában. Viszont üres tankkal kérik azt vissza. Namármost, jó tudni, hogy néhány napos vakáció során lehetetlen a tele tanknyi benzint elhasználni, így mit ad isten, a szolgáltatás lejártakor visszavisszük az autót, ami szinte csordultig van üzemanyaggal. A szolgáltató természetesen megígéri, sőt, megesküszik a visszatérítésre, ám a tapasztalat azt mutatja, sajnos ez a csodaszámba menő jelenség csak szökő évente történik meg. Az imént felsorolt tényezők bár apróságok, mégis érdemes azokra fokozott figyelmet szentelni, nehogy valamilyen váratlan bosszúság elrontsa a kedvünket és megkeserítse a nyaralást.

Print Friendly, PDF & Email

Author: admin