A zimankóban is két keréken?

használt motor
motor
Motor

A tél és a motorozás nem éppen a legjobb kombináció. Igaz, ami igaz, a motorosok már a kis hőmérséklet ingadozásnál is mérgesen ráncolják a homlokukat, hiszen, míg az autók esetében a komfortos burkolás, a motorbiciklik tekintetében nem beszélhetünk semmilyen védő vázról. A harapós szél, az arcunkat tűhegyként csapkodó, hideg eső sajnos nagyban megkeseríti egyébként is a motorozást – ebből is láthatjuk, hogy nem kell feltétlenül télnek lennie ahhoz, hogy nehézségekbe ütközzünk. Éppen ezért ajánlatos kellőképpen felkészülni, mielőtt útra kelünk, amiben elsősorban a prémium minőségű kiegészítők állnak a rendelkezésünkre.

Kezdjük is azonnal egy jótanáccsal, ami többnyire azoknak a személyeknek lesz igazán hasznos, akik amatőrnek számítanak a témában. A normál, utcai viselet nem motoros ruházat! A hétköznapok során viselt kabát, cipő és nadrág nemcsak nem helyénvaló és akár veszélyes, de roppant kényelmetlen is. Mi összeszedtük azokat a ruházati elemeket, amelyek garantáltan beváltják a hozzájuk fűzött reményt. Nos, az a lelkes személy, aki útnak indul, beszéljünk rövid- vagy hosszú távú kiruccanásról, mindenképpen kell, hogy birtokoljon néhány hosszú ujjú termikus felsőrészt. Ez a ruhadarab úgy tartja melegen a felsőtestünket, hogy szorosan ránksimul, követi a vonalainkat, mintha a második bőrünk lenne.

A termikus ruházat roppant kényelmes, így nem okoz semmilyen gondot a maximális vezetési élmény elérésében. A szóban forgó ruházati elem felszívja az izzadságot, és nem engedi, hogy a szél vagy a hideg levegő beférkőzzön a felsőnk alá. A vízálló motorkerékpár kabát szintén elengedhetetlen kelléke az említett sportot űzők eszköztárának. A megfelelő szellőzőnyílással ellátott kabát remekül ellenáll az időjárás viszontagságainak, miközben kényelmes viseletet biztosít. A legprofibb darabok belső, melegebb része néhány egyszerű mozdulattal levehető, így akár a nyári forró napokon is nyugodtan magunkra ölthetjük azt – hiszen valóban sohasem tudhatjuk, mikor ered el az eső.

Apropó, viharos időjárás! A szettünk nem nélkülözheti a szintén vízhatlan motoros nadrágot sem, ami melegen és szárazon tart minket, bármilyen körülmények között. A magas színvonalat képviselő nadrágok olyannyira praktikusak, hogy megfelelő szellőzést is biztosítnak. Végül, de korántsem utolsó sorban hangsúlyoznunk kell a testreszabott, szintén víztaszító motoros kesztyű beszerzését is. A kesztyű viselése különösen télen indokolt, ám, ha kedvünk szottyan, a stílusosság jegyében a vékonyabb darabokat bármelyik időszakban hordhatjuk. Télen viszont valóban elengedhetetlenül fontos megvédeni a kezünket a fagy és a hideg okozta kellemetlen zsibbadástól, hiszen elgémberedett kézzel nehéz, sőt, szinte lehetetlen jól manőverezni.

Author: admin