Nagyon fontos a motorgumi kiváló állapota!

motorgumi
motorgumi
Motorgumi

A nyári időszakban sokan döntenek úgy, hogy az egész télen pihentetett motorkerékpárt ismét elkezdik rendszeres használatba venni. Mielőtt azonban megtörténne ez érdemes kicsit átvizsgálni a járműt, hogy biztosan minden alkatrész és kiegészítő megfelelően tudjon teljesíteni. A motorgumi kiemelt szerephez jut, ugyanis nagyon sok függ attól, milyen minőségű az abroncs.

Mire figyeljünk a motorgumi használatánál?

Elég csak kicsi felelőtlenség vagy figyelmetlenség ahhoz, hogy komoly belesetek alakuljanak ki. A túl sokat egy helyben állt motorgumi könnyedén ellaposodhat, ami menet közben problémát jelent.

Az sem ritka, hogy a már eléggé elkoptatott kivitellel szeretne menni valaki néhány kört és egy komolyabb fékezés alkalmával hirtelen elveszíti az irányítását a jármű felett. Sajnos a baleseti statisztikákat megnézve így is nagyon sok a halálos áldozat, ezért nem érdemes kockáztatni azzal, hogy túlhasznált motorgumival történjen a közlekedés.

A futófelületen megkopott kivitelek ugyanis sokkal érzékenyebbek az úttestre került szennyeződésekkel szemben. Egy éles kanyarban történő bedöntés alkalmával könnyen előfordulhat kicsúszás, ha a motorgumi nem 100 %-os.

Figyeljünk a motorgumi vásárlásnál és felhelyezésnél!

Amennyiben a cserére látjuk elérkezetnek az időt, akkor minden esetben adjunk a komoly részletekre. Csakis olyan abroncsba fektessünk, ami megéri az árát. Érdemes megnézni a teljesítményteszteket, így biztosra mehetünk.

Ha nem vagyunk szakértők a témában, mert a motorszerelés helyett kifejezetten a vezetés élménye varázsol el bennünket, úgy érdemes kikérni szakember véleményét. Azzal is jól járunk, ha kifejezetten márkaszervizből lesz megvásárolva a motorgumi, adott esetben olyan környezetben, ahol azt fel is szerelik.

Amikor pedig minden készen áll, már nem marad más csak a féktelen száguldás. Azért érdemes megtartani a figyelmet, hiszen egy hirtelen jött zápor esetleg sár megjelenése az úttesten, mind olyan akadályok, amik kibillenthetnek bennünket a figyelmünkből és komoly sérülések kockázatát vetíthetik előre.

Author: admin