Néhány érv az acélfelni mellett

acélfelni
acélfelni
Acélfelni

Amikor beülünk az autónkba és útnak indulunk, akkor több olyan dolog van, amire megéri nagyon odafigyelni. Az teljesen egyértelmű, hogy biztosítani kell a kocsi műszaki állapotának tökéletességét, de ez még nem minden.

Van, aki nagyon sokat ad az esztétikára a megjelenés miatt. Ilyen formában fontos számára, hogy a négykerekű, mindig patinásan fessen. A különféle keréktárcsák jelentősen meghatározóak tudnak lenni ebből a szempontból. Itt kerül előtérbe az acélfelni kérdésköre.

Acél- vagy alumínium felni?

Amennyiben a divatirányzatokat nézzük és a csillogó megjelenést tartjuk fontosnak, akkor nyilvánvalóan mindenki az alumínium kivitelek mellett voksolna. Tévesen azt hihetnénk, hogy ez a keréktárcsa ellenben az acélfelni változattal könnyebb.

A valóság ezzel szemben, hogy az alumínium mellett még sok más összetevő is található a keverékben, amiből készül, így gyakran ugyanolyan súllyal büszkélkedik vagy olykor még nehezebb is a társánál.

Azonban nem mehetünk el figyelem nélkül amellett, hogy az acélfelni visszafogott megjelenése jár némi előnnyel. A téli sáros utak miatt nem kell olyan gyakran tisztítani, valamint a karcolások sem annyira feltűnőek a felületén. Ami pedig az ár-érték arányt illeti, rendszeresen felülmúlja a társát.

Jó döntés az acélfelni!

Abban az esetben, ha nem akarunk gyakran különféle összejövetelekre járni, vagy csak felvágni a haverok előtt, hanem egyértelműen a praktikum a fontos, akkor az acélfelni verhetetlen. Könnyen hozzájutunk, az esetleges hibáit is gyorsan javítani lehet.

Nem olyan igényes, de a dolgát megfelelően ellátja. A nedves aszfalton való közlekedés komoly teret nyújt az oxidációnak, ami mentén a perem könnyen berozsdásodik, majd kialakul egy aprócska rés a fém és az abroncs között, ami lehetőséget nyújt a levegőnek a megszökésre.

Ennek a hatásnak az acélfelni összetételéből adódóan jobban ellenáll, de még sem tart örökké, így esetenként szükség van némi beavatkozásra, aminek keretében ismét remek formába kerül. Sok szerviz van, amelyik elvégezheti a javításokat és a túlzott sérülés esetén új acélfelnit kínál.

Author: admin