Eljött a kritikus 7 fok, ideje téli gumira cserélni!

Téli gumi hólánccal

Itt van a hideg idő, ismét eljött a gumicsere ideje! Fontos, hogy ne halogassunk, mert akkor saját magunkkal fogunk kitolni. Téli gumik a Gumidirekten szép számban találhatóak és az árúk is igazán kedvező, ezért kényelmesen lehet rendelni az interneten keresztül. A legtöbb autós tisztában van vele, hogy a 7 fok, azt a kritikus pontot jelenti, amikor már érezhetően csökkeni fog a nyári gumi tapadása.

Ilyenkor már valóban veszélyessé válhat a vezetés, ezért inkább váltsunk télire! A nyári gumi anyaga túlságosan meg fog keményedni, ezért nem tud úgy tapadni az úthoz, mert kifejezetten a magas hőmérséklethez lett tervezve. Nyáron az aszfalt felmelegszik, ezért nem szabad túlságosan meglágyulnia. Viszont télen pont erre van szükség. Arra az optimális halmazállapotra, ami kiváló tapadást biztosít, még a jeges, havas utakon is. Nem árt tisztában lenni a téli gumin feltűntetett jelzésekkel.

Az M+S azt sejteti, hogy egész jó tapadással számolhatunk, hogyha ilyen abroncsokkal szereljük fel a járműt, de ez még önmagában nem lesz elég. Az igazán strapabíró téli gumiabroncson fel van tüntetve egy háromszögbe zárt hópihe. Így már biztosak lehetünk benne, hogy nem fog az első kanyarban megcsúszni az autó. De vigyázzunk, ne az ár alapján döntsünk! Felelőtlenség a legolcsóbb abroncsot felszereltetni a kocsira csupán azért, hogy megnyugtassuk ezzel magunkat. Fent van a téli gumi, mindegy milyen, már baj nem lehet.

Pedig lehet, nem is kicsi, hiszen sok silány kínai márka indokolatlanul használja a fent említett jelöléseket olyan abroncsokon, amelyeknek nagyon gyatra a tapadásuk. A kipörgés-gátló és a blokkolásgátló rendszerek nagyban építenek a felszerelt abroncsokra és ha ezek nem megfelelőek, akkor nem várhatjuk el, hogy ABS és ASR megfelelően működjön. Érdemes befektetni tehát minőségi gumikra, amiket megtalálhatunk a gumidirekt.hu webáruházában, egytől-egyig minőségi kivitelben, amelyeket alávetettek az ADAC tesztnek. Ezek az abroncsok már nemcsak elméletben számítanak jónak, hanem a gyakorlatban is kiválóan fognak teljesíteni.

Print Friendly, PDF & Email

Author: admin