Használt gumi vásárlási tanácsok kezdőknek

használt gumi
használt gumi
Használt gumi

A vérbeli sofőrök imádják a járgányaikat jó állapotban tudni, és ennek érdekében mindent meg is tesznek, sokszor felemésztve az anyagi megtakarításaikat is. A gumiabroncs tipikusan abba a kategóriába tartozik, ami akkor a lehető leghatékonyabb, ha új, viszont tekintve a mai árakat – és a gazdaságot-, nem csoda, ha egyre több sofőr dönt a használt gumi vásárlás mellett. Bizony, a használt gumik megvétele remek módot nyújt a költségek csökkentésére, ám vannak olyan tényezők, amelyeket nem árt, ha szem előtt tartunk a vásárlás pillanatában.

Az első és talán a legfontosabb tanács, amit adhatunk, hogy soha, de soha ne vásároljon használt gumit online! Az internetes hirdetések fele kamu, a másik felének jelentős hányada pedig túl szép, hogy igaz legyen. Sajnos ez a borúlátás nagyon is helyt álló, hiszen a tapasztalat is azt mutatja, az online vett használt abroncs általában rossz minőségű, kidobnivaló darab- tisztelet a nagyon kevés kivételnek.

A használt gumi vásárlás csak és kizárólag akkor váltja be a hozzá fűzött reményt, ha személyesen is le van ellenőrizve az abroncsok minősége – de még ebben az esetben sem garantálta a sikeres végeredmény. Ehhez persze az is szükségeltetik, hogy valamelyest konyítsunk a gumik állapotának a felméréséhez. Tapasztalat nélkül semmi esetre se vágjuk bele a fejszénket a feladatba, hiszen, ha nem tudjuk, milyen a téli-, illetve a nyári gumi bordázatának a megfelelő mélysége, hol és milyen sorozatszámot kell nézni ahhoz, hogy kiderüljön az aktuális termék gyártásának a helye és ideje, akkor valószínűleg nem tudjuk megállapítani azt sem, megéri-e a vásár.

A használt gumit nemcsak kívülről, de belülről is ellenőrizni kell az esetleges hibák és javítások megtalálása végett, amihez szintén kell a témában való jártasság. Ha van az ismeretségi körünkben egy nagy tudású, tapasztalt személy, kérjük meg arra, hogy tekintse meg velünk a használt gumit, így a siker előre borítékolható.

Author: admin