Mi a játék szerepe?

játèk

A különböző programokkal a kicsik figyelme leköthető, hiszen egy kis szórakozásnak senki nem tud nemet mondani. A játék, a kikapcsolódáson túl, hozzájárul a készségek generálásához. Pedagógiai és pszichológiai kutatások igazolják, hogy komoly szerepet tölt be a fizikai, a kognitív, az érzelmi és a szociális fejlődésben.

Az ugrálás, a labdázás, a futás, vagyis a mozgással kapcsolatos tevékenységek a motorikus képességekre jó hatással vannak és az állóképesség növeléséhez is hozzájárulnak. Azt is lehetne mondani, hogy a játék az agy edzőterme. A csoportos programok által, a gyerkőc megtanul másokkal együttműködni, a szabályokat betartani, a sikert és a vereséget kezelni. Nemcsak a gyerekekre hat pozitívan, hanem a felnőtteknek is elengedhetetlen az érzelmi és a mentális jólét érdekében.

A játék javítja az életminőséget, mivel szórakoztató és lehetőséget ad az embereknek, hogy kikapcsoljanak és megfeledkezzenek a mindennapi problémáikról. Az átélt pillanatok nemcsak a lelket frissítik, hanem a kreatív gondolkodást is stimulálják.

Author: seditor