Mikor hasznos a 4 évszakos gumi?

négyévszakos gumi
4 évszakos gumi
4 évszakos gumi

A közlekedés biztonság alapját gyakran nem a műszaki állapot kifogástalansága adja, hanem inkább az abroncsok minősége. Hiába működik ugyanis kifogástalanul a fék, amennyiben a nem megfelelő gumival közlekedünk az úttesten. Természetesen ne essünk tévedésbe, hiszen csakis akkor szabad beülnünk a kormány mögé, ha minden alkatrész a legjobbat tudja nyújtani. A 4 évszakos gumi körüli kérdések sokakat foglalkoztatnak.

Kellően hatékony a 4 évszakos gumi?

A szezonális abroncsok kifejlesztésének a célja, hogy olyan keverékeket alkossanak meg, amik az adott időszakban tökéletes eredményt tudnak produkálni. A nyári, forró aszfaltra, kifejezetten kemény típusok valók, amiknek a lamelláik sem annyira mélyek és sűrűk, a téli hidegek esetén pedig a lágyabb megoldások és speciális bordázottság szolgáltat jó megoldást. De akkor mire fel a 4 évszakos gumi?

A kérdés jogos, a válasz pedig egyszerű. Kimondottan olyan felhasználóknak szól a 4 évszakos gumi, akik viszonylag ritkán közlekednek. Amennyiben hetente 1-2 alkalommal vezetünk és akkor is csak kis távolságokat teszünk meg, akkor a 4 évszakos gumi tökéletes befektetés. A szettek igyekeznek ötvözni a szezonális termékek minden előnyét, ami értelemszerűen nem egyszerű feladat és 100 %-osan nem kivitelezhető.

A 4 évszakos gumi jó befektetés

Amennyiben nincs szükség a rendszeres kerékcserékre, úgy jelentős költségeket spórolhatunk meg. Abból adódóan, hogy csak ritkán vezetünk az abroncsok kopási foka sem annyira mérvadó. A 4 évszakos gumi költségeiben gyorsan megtérül, hiszen több évet is kiszolgálhat a használat függvényében. Rengeteg féle márka és típus kapható, ezért legyünk nagyon figyelmesek a vásárlás alkalmával.

Ne bízzunk semmit sem a véletlenre. Ismerjük meg a kínálatot, esetenként járjunk utána a tesztek eredményeinek, de kikérhetjük szakértők véleményét is a 4 évszakos gumi változatokkal kapcsolatban. A vásárlás már megoldható online is, ami jelentős könnyedséget okoz. Bár ennek a szettnek mindig szezonja van, azért esetenként rábukkanhatunk olyan akciókra, amikor nagyon alacsonyan található az ár-érték arány.

Author: admin