Jogosítvány árak 2019-ben motorra

jogosítvány árak
jogosítvány árak
Jogosítvány árak

Nincs az a lelkes autó- vagy motor-rajongó siheder, aki ne várná szívrepesve a kort, amikor végre megszerezheti az áhított típusú és kategóriájú jogosítványt! A gépjárművezetői engedély hatalmas felelősséggel jár, amire talán nem is lehet igazán felkészülni- szó szerint útközben alakul ki bennünk a saját magunk és mások iránti felelősségvállalás. Mi jelen cikkünkben most nem ezt a fölöttébb mély gondolatot boncolgatnánk, sokkal inkább a téma anyagi vonzatáról értekeznénk röviden.

Jelen cikkünkben arról kérdeztük a szakértőket, mivel jár a motoros jogosítvány megszerzése a költségek tekintetében, illetve miért nem egyeznek minden esetben a különféle iskolák árai. Szögezzük le azonnal az elején, az általánosságban vett árakról nagyon nehéz beszélni, hiszen nincs két olyan intézmény, ami azonos költségeken kínálná a tanfolyam-, a jelentkezés- és a vizsgadíjakat. Bár ez utóbbi minden esetben adott, államilag meghatározott összeg – de erről később részletesen szót ejtünk még.

Sőt, a helyzetet „súlyosbítja”, hogy minden suli egyénileg határozza meg a díjait, illetve azt is, hogy kik, illetve milyen körülmények között élhetnek az éppen aktuális kedvezményekkel. A leendő nebulók egyébként előszeretettel rendszerezik a választás előtt a lehetőségükre álló motoros iskolákat a drága-olcsó képzeletbeli listán. A helyzet az, hogy az egyes intézményeket nem lehet ilyen kategóriákkal ellátni, hiszen elképzelhető, hogy az aktuális iskola A kategóriás jogsija valóban nem olcsó, az A1 típusú dokumentuma viszont egyenes ajándék.

A már említett törvényileg meghatározott vizsgadíjak a következőképpen alakultak 2019-ben: forgalmi vizsga – 11.000 forint, rutinvizsga- 4.700 forint és a rettegett KRESZ vizsga- 4.600 forint. Ez a cirka 20 ezer forint általában fel van tüntetve és bele van kalkulálva az egyes iskolák weblapján meghirdetett díjakba – ha mégsem vagyunk ebben biztosak, mindenképpen kérdezzünk rá konkrétan a kiszemelt intézmény elérhetőségeinek egyikén, nehogy a végén kellemetlen meglepetésben legyen részünk. Persze az említett összeg talán kevésnek is tűnhet, tekintve, hogy a végső költség tokkal-vonóval együtt a 130-150 ezer forint határvonalain lesz, nem elhanyagolható, ha tudunk kicsit spórolni.

Author: admin