Mit tegyünk, ha ellopták a vezetői engedélyünket?

vezetői engedély
vezetői engedély
Vezetői engedély

Teljesen mindegy, hogy elvesztettük, ellopták vagy valamilyen módon megsemmisült a jogsink, elengedhetetlenül fontos, hogy a kellő lépéseket megtéve minél hamarabb újat igényeljünk. Szerencsére az igazság az, hogy az új vezetői engedély megszerzése roppant egyszerű folyamat, így nem kell attól tartanunk, hogy hónapokra, esetleg hetekre híján leszünk a szóban forgó dokumentumnak.

Abban az esetben, ha a vezetői engedélyünket ellopták, az első lépés, amit meg kell tennünk, hogy az esetet bejelentjük a rendőrségen. Figyelem! A rend őreivel tudassunk minden fontos részletet, ne hagyjunk figyelmen kívül semmilyen apróságot. Így van esély arra is, hogy a rendőrség munkatársai sértetlenül előkerítsék a jogosítványunkat – ám, ha ez mégsem valósulna meg, a mi feladatunk újat igényelni.

A modern világ kínálta lehetőségekben dúskálva a cserét elindíthatjuk postán, telefonon vagy online is. A tapasztalat azt mutatja, a felsorolt módszerek közül az internet nyújtotta opció a leghatékonyabb, ugyanis az gyors, kényelmes, energia hatékony, illetve a legkevésbé körülményes. Nincs is más dolgunk, csak megtalálni a releváns felületet, kitölteni az ott lévő űrlapot a részleteinkkel kapcsolatosan, és kifizetni az aktuális díját a vezetői engedély cseréjére vonatkozóan.

A járművezetői engedély cseréje iránti kérelem benyújtása után nincs is más dolgunk, csak hátradőlve várni a postást, aki hamarosan kopogtat is az ajtónkon a friss-ropogós jogsinkkal a kezében. A postai-, illetve a telefonos módszer is egyébként ugyanígy zajlik –nagyjából-, ám az otthonunk kényelméből megigényelt dokumentum cseréje a monitor előtt jóval komfortosabb, mint a sorbaállás vagy a telefonálás.

Author: admin