Hogyan óvjuk a használt autót?

használt autó
használt autó
Használt autó

Szép is lenne az élet, ha a saját verdára azon túl, hogy egyszer kifizettük a vételi díjat, nem kellene költeni egy forintot sem! Sajnos az igazság ezzel szöges ellentétben áll, sőt nem ritka, hogy a járulékos költségek miatt sokan nem is engedhetik meg magunknak hosszútávon az autó fenntartását, és előbb-utóbb kénytelenek megválni a családtagként szeretett járgánytól. Viszont az élet autó nélkül korántsem egyszerű, sőt, a modern kor irdatlan iramot diktáló életvitele miatt már-már elképzelhetetlen is.

Abban az esetben pedig, ha nagyobb létszámú családról van szó, az autó elengedhetetlenül fontos, hiszen a srácokat nap, mint nap utaztatni kell a suliba vagy az óvodába. Mi akkor a megoldás? Lehetséges-e úgy autótulajdonosnak lenni, hogy ne kelljen félévente kifosztani a családi kasszát? Szerencsére igen! Ha a gépjárművásárlás esedékes, érdemes először a használt autó felhozatalt megtekinteni, hiszen kis körültekintéssel már az itt található széles spektrumon is belefuthatunk egy-egy olyan modellbe, ami tökéletesen szolgálná az igényeinket – ráadásul jutányos áron.

Ha megvásároltuk a választott használt autót, gondos sofőrként a mi feladatunk azt óvni és karbantartani – így hosszú ideig is elkerülhetjük a méregdrága szerelőt vagy szervizest. Bár valószínűleg triviálisnak tűnik, ám mégis sokan figyelmen kívül hagyják, hogy a járműre, a használt autóra nagyon kell vigyázni, és úgy kell azzal bánni, mint azt egy méregdrága kocsival tennénk. A hirtelen fékezések, a padlógáz nem tesz jót az autónak. Mindig az időjárásnak megfelelően törődjünk a kocsival, szigorúan betartva szezonális gumiabroncsokra vonatkozó szabályozásokat.

Ha kinn túl hideg van, adjon időt a motornak, míg bemelegszik – ez akár néhány perc is lehet. Csak és kizárólag a legjobb minőségű üzemanyaggal tankoljon – ez a szokás, bár nem olcsó mulattság, hosszútávon igencsak kifizetődő, hiszen a jármű is meghálálja, hogy a gazdája csakis finom falatokkal „eteti”. Az olaj meghatározott időn belüli cseréje szintén mérvadó, ha sokáig kívánjuk megőrizni a használt autó minőségi állapotát. Végül, de nem utolsó sorban, a műhely kiválasztására is – ahova a kocsit fogja vinni-, fektessen fokozott figyelmet. A drágább szervizek jobb szolgáltatást is nyújtanak, így biztosak lehetünk abban, hogy igazi ezermesterek kezei között van a használt autónk.

Author: admin